Poplatekcrew VS. Malminkartanon portaat

Poplatek
Poplatek Blog
Published in
2 min readJun 27, 2018

--

by Heini

Työpaikan loungessa naputellaan koneilla töitä, ja rento rupattelu täyttää tilan. Puheeksi nousee muutaman aasinsillan kautta firman työntekijöiden kilpailuhenkisyys. Myyntitykki Jaakko heittää ilmoille kommentin: “Ei täällä oikeen kukaan lähde haasteisiin mukaan.”

Kuulin sanan haaste. Mitä, missä, milloin? Mukana ollaan.

Koska ilmoilla ei ollut vielä mitään konkreettista, mihin tarttua, jotain oli keksittävä. Aikaisemmin päivällä puheena olleet Malminkartanon portaat nostettiin takaisin keskusteluun, ja Slackin sports-kanavalle iskettiin haastekutsu.

Antton [1:18 PM]

Mikähän on hyvä aika jos juoksee nuo portaat ylös?

Jaakko [1:26 PM]

Jos ne nyt edes pääsee juosten ylös niin lienee suht hyvässä kunnossa jo.

Pienen googlettelun jälkeen selvisi, että nykyinen ennätys portaissa on 49,29 sekuntia. Titteli kuuluu tällä hetkellä tamperelaiselle Jouko Juntuselle. Sitä ennen portaat ovat pinkoneet muun muassa suunnistuksen maailmanmestari Mårten Boström, joka löi tauluun pohja-ajan 1.04,66 (20.9.2015) sekä jääkiekkoilija Toni Leinonen, joka rikkoi minuutin haamurajan 58,75 (17.10.2015). Siinä vähän tavoitteita ja esikuvia myös poplatekcrewlle.

Let’s go!

Miten meidän kävi?

Matkaan lähti lopulta viisi urheaa ritaria. Kaikki pääsivät portaat ylös, mitä voidaan pitää jo aplodien arvoisena suorituksena. 426 porrasta vaativat veronsa, ja moni joutui vetämään henkeä useammankin kerran.

Ensimmäinen kierros oli pelkkää lämmittelyä ja viholliseen tutustumista. Toisella kierroksella otettiin aikaa, ja kukin sai kammeta ylös omalla parhaaksi kokemallaan tyylillä. Pohja-ajan veti Antton huikealla suorituksella — 1.21. Toimiston porrasmestari on siis ratkennut, mutta aika näyttää, miten pitkään Antton saa nauttia maineesta ja kunniasta ennen kuin tittelille löytyy uusi omistaja.

Haasteita otetaan vastaan!

Sporttisin terveisin,

Heini

--

--