Poplatek Paytrip — Veneretki Vuosaareen

Poplatek
Poplatek Blog
Published in
2 min readMay 31, 2018

--

by Heini & Hanna

Tiistaina 16 hengen joukko raudanlujia maksuliikenteen ammattilaisia jätti tunkkaiset toimistot ja siirtyi nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä Vuosaareen. Lähdimme matkaan kauppatorilta klo 13 paatilla, jossa meille tarjoiltiin alkumaljat sekä maittavia saaristolaisleipiä. Lyhyen esittäytymis-kierroksen jälkeen 75 minuutin matka taittui kevyen jutustelun merkeissä Suomen luontoa ihaillen. Pääsimme myös niin sanotusti itse asiaan, kun Pekka Honkanen avasi keskustelun rahaliikenteestä, maksuliikenteen kehittymisestä sekä siitä, mikä maksamisen tulevaisuus voi mahdollisesti olla.

Risteilyn jälkeen saavuimme bussilla Villa Vuosantaan, idylliseen kokous- ja juhlakartanoon Itämeren äärelle. Päivän aikana kuulimme monia mielenkiintoisia esityksiä. Pekan hyvän pohjustuksen jälkeen pääsimme nauttimaan Mastercardin esityksestä, jossa perehdyttiin smart cities -konseptiin sekä teknologian tuomiin uusiin mahdollisuuksiin liike-toiminnassa. Erityisesti asiakkaan näkökulma siitä, miten maksuliikenteen tulee olla käytännöllistä, helppoa ja nopeaa, korostui hyvin.

Seuraavaksi EBA Clearingin edustaja avasi hyvin kokonaiskuvaa koko Euroopan maksuliikenteestä, ja siitä miten tärkeää yhteistyö eri tekijöiden välillä on. Viimeisenä meillä oli ilo kuunnella VISA:n edustajan tuoreimmat ajatukset nykyhetken maksuliikenteestä sekä tulevista mahdollisista kehityskaarista.

Kaiken kaikkiaan päivä oli todella onnistunut. Allekirjoittaneet tutustuivat mahtaviin ja ammattitaitoisiin ihmisiin, oppivat paljon uutta ja inspiroituivat maksamisen tulevaisuuden näkymistä. Asiakkaamme saivat myös varmasti uusia näkökulmia omaan toimintaansa, ja maksamisen toimijoiden verkosto tiivistyi. Keskusteluissa nousi esille sekä koulun penkiltä että työelämästä tuttu termi “coopetition” — vaikka samalla alalla toimivat yritykset väistämättä kilpailevat keskenään, yhteistyö ja sopivien kumppanuuksien etsiminen on tärkeää ja voi hyödyttää kaikkia osapuolia.

Päivä päättyi klo 18 maissa, kun bussi kuljetti seurueemme takaisin kauppatorille. Jokainen osallistuja sai mukaansa Poplatekin survival bagin muistoksi. Tämän pidemmittä puheitta kiitämme päivään osallistuneita ja toivotamme kaikille lukijoillemme aurinkoista viikonloppua!

- Heini & Hanna

--

--