Koodarin työura alkuun Poplatekilla

Poplatek
Poplatek Blog
Published in
2 min readJun 1, 2018

--

by Teemu

Teemu tässä moi!

Aloitin työt Poplatekilla toukokuun alussa eli olen firman uusimpia koodareita. Työskentelen Hilu-tiimissä, ja olen rakentamassa sen Hilu-festarirahaan uutta rajapintaa. Virallinen tittelini on Junior Fullstack Developer. Mennyt kuukausi täällä on ollut työntäyteinen ja todella mielenkiintoinen.

Kuka olen ja mistä tulen?

Olen 21-vuotias porilainen ja opiskelen toista vuotta tietojenkäsittelyä Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Paikkani Poplatekilla on minulle ensimmäinen oman alan työpaikka ja pidänkin tänne töihin pääsyä edelleen tosi siistinä juttuna!

Miten päädyin Poplatekille?

Tieni Poplatekille ei ollut kaikista perinteisin. Osallistuin viime marraskuussa Talent IT -messuille, jossa oli kaikenlaisia yrityksiä tältä alalta — myös Poplatek. Kävin esittäytymässä Poplatekin standilla, ja ilmeisesti onnistuin puhumaan itsestäni sen verran hyvin, että tammikuun lopussa sain kutsun työhaastatteluun. Kun minulle sitten myöhemmin tarjottiin tätä työtä, oli ehdotukseen todella helppo vastata myöntävästi.

Minkälaista työ on ollut?

Kokonaisuutena voisi ajatella, että teen helppoa koodarin työtä. Kaikki, jotka kuitenkin tietävät, millaista on tulla lisäämään valmiiseen järjestelmään jotain uutta, tietävät sen olevan aika vaikeaa. Ensimmäiset työpäiväni kuluivat käytännönjärjestelyjä hoitaessa ja tietoa omaksuessa, mutta parin päivän jälkeen pääsin jo kunnolla vauhtiin. Haastetta on siis riittänyt sopivasti, ja olen saanut Hilu-tiimin jäseniltä apua. On mukava huomata, että joka päivä saan vähän enemmän aikaiseksi kuin edellisenä päivänä.

Mikä on ollut parasta Poplatekilla työskennellessä?

Vaikka kävin tutustumassa Poplatekin arkeen ennen töideni aloittamista, en osannut odottaa kuinka mukava, hyväksyvä ja vastaanottava ilmapiiri täällä tosiaan on. Tukea ja tsemppiä on aina saatavilla. Poplatekilla luotetaan täysin uuden työntekijän taitoihin alusta alkaen, ja työntekijä otetaan heti tiimin täysivaltaiseksi jäseneksi. Se on erittäin hyvä asia.

Mitä odotan kesältä?

Koodarina odotan toki eniten uusiin teknologioihin tutustumista. Seuraavat kuukaudet tulevat varmasti olemaan äärettömän opettavaisia. Aion myös hyödyntää pääkaupunkiseudulla oleskelun osallistumalla alan tapahtumiin, joita täällä järjestetään jatkuvasti.

Kesäisin terkuin,

Teemu

--

--